Final Fantasy Menu Example

Announce and discuss the progress of your various programming-related projects...programs, games, websites, tutorials, libraries...anything!

Moderators: Pete, Mods

Post Reply
User avatar
w1nt0p
Coder
Posts: 24
Joined: Sat Aug 23, 2008 9:28 am
Location: Katy, TX and New Orleans, LA
Contact:

Final Fantasy Menu Example

Post by w1nt0p » Mon Aug 25, 2008 3:08 am

Image
Final Fantasy Menu Example

click here to download the source

I was bored and decided to try my hand at recreating the menu in FFV. :roll:

Its far from a complete menu system, and its got no user-interaction
aside from pressing a key to exit the demo, however it took me a good
3 hours to figure out. :D

I had fun doing it, and who knows, I might build on it and create a
small working demo (there are lots of bugs to work out before that will
happen; such as the really painfully slow drawing rate)

Anyway this example code may be used in any way shape or form you would
like, with the exception of calling the code your own. All I ask is that
if you use this code in your game that you give me a single line of credit
in your game: "Uses FFMNU.BAS by Richard Marks"

Have fun, and if you have any questions I'll do my best to answer them!

User avatar
BluescreenODeff
Coder
Posts: 17
Joined: Sat Aug 11, 2007 10:35 am
Location: Kansas
Contact:

Awesome!

Post by BluescreenODeff » Sat Nov 15, 2008 9:18 pm

Wow; that is flippin' awesome!

I am impressed by the organization of your code as well; nice job!

Have a nice day and God Bless!
--Bluescreen O'Deff
John 1:1, John 3:16, Acts 10:38

User avatar
w1nt0p
Coder
Posts: 24
Joined: Sat Aug 23, 2008 9:28 am
Location: Katy, TX and New Orleans, LA
Contact:

Post by w1nt0p » Sat Nov 15, 2008 10:14 pm

Hey cool; a reply.
Thanks! :D

User avatar
burger2227
Veteran
Posts: 2425
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:40 am
Location: Pittsburgh, PA

Post by burger2227 » Sun Nov 16, 2008 1:00 am

Good job. You don't have to redraw most of the menu. Just GET and BSAVE the drawn parts and add the updated data. Screen 13 allows you to GET most of the screen.

Ted
Please acknowledge and thank members who answer your questions!
QB64 is a FREE QBasic compiler for WIN, MAC(OSX) and LINUX : https://www.qb64.org/forum/index.php
Get my Q-Basics demonstrator: https://www.dropbox.com/s/fdmgp91d6h8ps ... s.zip?dl=0

User avatar
w1nt0p
Coder
Posts: 24
Joined: Sat Aug 23, 2008 9:28 am
Location: Katy, TX and New Orleans, LA
Contact:

Post by w1nt0p » Sun Nov 16, 2008 3:53 am

burger2227 wrote:Good job. You don't have to redraw most of the menu. Just GET and BSAVE the drawn parts and add the updated data. Screen 13 allows you to GET most of the screen.

Ted
Yeah I knew about that, it wasn't meant to be a working demo, just was trying to figure out how to get the look in qb ;)

But I'm glad to see that finally I got some replies. I was afraid it went unnoticed.

:D

Post Reply