Keyboard problems

If you have questions about any aspect of QBasic programming, or would like to help fellow programmers solve their problems, check out this board!

Moderators: Pete, Mods

Post Reply
RayBritton
Veteran
Posts: 109
Joined: Thu Feb 10, 2005 12:38 pm

Keyboard problems

Post by RayBritton » Sat Jun 11, 2005 12:53 pm

if i type " when using qb i get @ on the screen and visa versa but not in windows

Guest

Post by Guest » Sat Jun 11, 2005 2:15 pm

erm... lemme see... DOS keyboard layout are diffrent from the Windows keyboard layout...

So actually you are using an American (or English) and it shows as an English (or American)...
Try the settings for the dos-box...

grtz

RayBritton
Veteran
Posts: 109
Joined: Thu Feb 10, 2005 12:38 pm

Post by RayBritton » Sat Jun 11, 2005 2:23 pm

no its a english(british) and whats a dosbox

User avatar
{Nathan}
Veteran
Posts: 1169
Joined: Thu Aug 19, 2004 6:08 pm
Location: The wetlands of central Ohio, USA
Contact:

Post by {Nathan} » Sun Jun 12, 2005 1:09 pm

lolololol...

command prompt. cmd.exe. command.com. DOS!!!

Its DOS in windows... but it is in a box... when you hit alt+enter. Go to start>programs>command promt, pc-dos, or ms-dos to accsess...

mate, try google next time.
Image

Seb McClouth

Post by Seb McClouth » Sun Jun 12, 2005 3:05 pm

omg!!! You use QuickBasic but don't know DOS... That's like not knowing that there actually was a good OS before Windows ever stepped in... yeah... DOS the good old days of a stable (atleast more then Windows) Os.

hehehe :lol: :lol:

Z!re
Veteran
Posts: 887
Joined: Wed Aug 04, 2004 11:15 am

Post by Z!re » Sun Jun 12, 2005 3:24 pm

Oh come on!

Seb, Nathan:
Haha n00bs! You know QB/DOS but dont know ASM.. lmao! N00bs!
:roll:


Ray, you could always try FreeBasic, it's a windows based version of QB, with the exact same commands available.
www.freebasic.net
I have left this dump.

User avatar
Rattrapmax6
Veteran
Posts: 1055
Joined: Sun Jan 02, 2005 2:11 pm
Location: At my computer
Contact:

Post by Rattrapmax6 » Sun Jun 12, 2005 3:42 pm

^_^ Yeah,. FreeBasic is so much like QBasic, I forget that I ever stopped using QB.. in ways, I never did.. its so cool!!! :lol: 8)
-Kevin (aka:Rattra)
(x.t.r.GRAPHICS)

User avatar
{Nathan}
Veteran
Posts: 1169
Joined: Thu Aug 19, 2004 6:08 pm
Location: The wetlands of central Ohio, USA
Contact:

Post by {Nathan} » Sun Jun 12, 2005 3:52 pm

Im just sayin... thats kinda basic. I know QBASIC and VBDOS and I dont know ASM.
Image

User avatar
Rattrapmax6
Veteran
Posts: 1055
Joined: Sun Jan 02, 2005 2:11 pm
Location: At my computer
Contact:

Post by Rattrapmax6 » Sun Jun 12, 2005 3:56 pm

I use FB and know little about windows GUI stuff.. lol,.. or maybe dubbed latter: WinBox... Don't get me wrong, I can use it fine, just not code ne of it.. lol... :lol:
-Kevin (aka:Rattra)
(x.t.r.GRAPHICS)

RayBritton
Veteran
Posts: 109
Joined: Thu Feb 10, 2005 12:38 pm

Post by RayBritton » Mon Jun 13, 2005 4:59 am

sorry i know dos, but i would have called it dos prompt not dos box

Guest

Post by Guest » Mon Jun 13, 2005 6:15 am

Does good old days...

Staring at the C:\>_...

Using WP 5.1 (e.n. Word Perfect)...

Those were the days... No popups!!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

grtz

Post Reply