Text background color is black

If you have questions about any aspect of QBasic programming, or would like to help fellow programmers solve their problems, check out this board!
Post Reply
Albert
Coder
Posts: 14
Joined: Mon Jul 04, 2016 10:30 am

Text background color is black

Post by Albert »

so I would like to have a colored background but text still apears white on black
idk if you understand so I attach a photo:
Image
is there anyway to make text don't have that black background?

btw the code:

Code: Select all

SCREEN _NEWIMAGE(800, 600, 32)
CLS 2, _RGB(192, 192, 192)
PRINT "This is a text."
Attachments
Untitled.png
Untitled.png (10.7 KiB) Viewed 12546 times
User avatar
burger2227
Veteran
Posts: 2466
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:40 am
Location: Pittsburgh, PA

Re: Text background color is black

Post by burger2227 »

Please acknowledge and thank members who answer your questions!
QB64 is a FREE QBasic compiler for WIN, MAC(OSX) and LINUX : https://www.qb64.org/forum/index.php
Get my Q-Basics demonstrator: https://www.dropbox.com/s/fdmgp91d6h8ps ... s.zip?dl=0
Albert
Coder
Posts: 14
Joined: Mon Jul 04, 2016 10:30 am

Re: Text background color is black

Post by Albert »

I'm not understaing any of that :oops: :cry:
User avatar
burger2227
Veteran
Posts: 2466
Joined: Mon Aug 21, 2006 12:40 am
Location: Pittsburgh, PA

Re: Text background color is black

Post by burger2227 »

OUT can change the black to any color with RGB values from 1 to 63 instead of 1 to 255. Divide the Qb64 rgb values by 4 using out.
Please acknowledge and thank members who answer your questions!
QB64 is a FREE QBasic compiler for WIN, MAC(OSX) and LINUX : https://www.qb64.org/forum/index.php
Get my Q-Basics demonstrator: https://www.dropbox.com/s/fdmgp91d6h8ps ... s.zip?dl=0
Albert
Coder
Posts: 14
Joined: Mon Jul 04, 2016 10:30 am

Re: Text background color is black

Post by Albert »

burger2227 wrote:OUT can change the black to any color with RGB values from 1 to 63 instead of 1 to 255. Divide the Qb64 rgb values by 4 using out.
ty, now I got it
but is there any way to make this work with _newimage?
Post Reply