Program Pipes

If you have questions about any aspect of QBasic programming, or would like to help fellow programmers solve their problems, check out this board!

Moderators: Pete, Mods

Post Reply
User avatar
Mentat
Veteran
Posts: 409
Joined: Tue Aug 07, 2007 3:39 pm
Location: NC, US

Program Pipes

Post by Mentat » Wed Aug 22, 2007 5:02 pm

How do I get a QB program to start another QB prog?
Please, if there's a way without directories, please tell me. My dirs are a mess.
For any grievances posted above, I blame whoever is in charge . . .

Sinuvoid
Veteran
Posts: 155
Joined: Wed Jul 25, 2007 8:20 am

Post by Sinuvoid » Wed Aug 22, 2007 5:11 pm

um, you'll probably have to use the SHELL command
just put both of the files in the same directory and type in the command prompt

Code: Select all

SHELL "START notepad (example)" 'START starts any program as long as that program is in that directory (I'm VERY good with command prompt)

Anonymous

Post by Anonymous » Wed Aug 22, 2007 5:52 pm

you can run qb code with

Code: Select all

run "name.bas"
but this will exit your code.

Post Reply